Online rezervacije


 
Provjerite
dostupnost

Avantura

Sa planinama i brdima koje okružuju Luštica Bay, sa uklesanim divnim stazama, ljudi koji vole aktivnosti na otvorenom mogu izabrati između hodanja, planinarenja i planinske vožnje biciklom. Vožnja biciklom idealna je u jesen, a na raspolaganju su i brojne biciklističke ture, uključujući izuzetno lijepu stazu koja se spušta sa vrhova Lovćena do poluostrva Luštica, sa vidikovcima sa kojih se pruža pogled na Bokokotorski zaliv.

Nacionalni park Durmitor je robustan i dramatičan teatar brdovitih planina. Dio je UNESCO-ve svjetske baštine i nudi veličanstvene ekstreme kao što je kanjon Tare (najveći u Evropi), 50 krečnjačkih planinskih vrhova i ne manje od 18 sjajnih, glacijalnih jezera. Noviji nacionalni park Prokletije na albanskoj granici takođe obuhvata planine, jezera i šume. Njegova priroda je toliko netaknuta da sadrži polovinu flore u Crnoj Gori, kao i zečeve, vukove, smeđeg medvjeda, divlju svinju, risa i jelena. Bilo da se radi o planinarenju, vožnji bicikla, jahanju, raftingu ili vožnji kajaka, ovi parkovi nude savršenu avanturu u prirodi.

Za mirniju varijantu istraživanja posjetite jednu od poslednjih netaknutih šuma Evrope u nacionalnom parku Biogradska gora u centralnoj Crnoj Gori. Šuma ovog nacionalnog parka je savršena za biciklizam i šetnju među starim drvećem. Obavezno se zaustavite na ogromnom i savršeno mirnom Biogradskom jezeru.

Sa snježnim padavinama od oktobra do aprila, crnogorski snježni vrhovi nude dugu zimsku sezonu. Postoje dva glavna skijališta: Kolašin 1450 u nacionalnom parku Biogradska Gora i Žabljak u nacionalnom parku Durmitor. Oba skijališta nude spektakularne poglede, široke, mirne staze i lokalno kuvano vino po završetku skijanja. Pustolovi mogu naći sve vrste zimskog sporta u ponudi: Nordijsko skijanje, snowkite, snoubord, motorne sanjke, skijanje na neuređenim stazama, snijeg, snowshoeing, i zimsko planinarenje.

Ostanite povezani


TIVAT Weather today