Online rezervacije


 
Podesite Vasu
rezervaciju

Putne informacije

Crna Gora ima obalu od 293 km i graniči sa Srbijom, Kosovom, Albanijom, Hrvatskom i Bosnom i Hercegovinom. Dobro povezana i poznata po gostoprimstvu svojih lokalnih stanovnika, ova zemlja pruža lako i sigurno putovanje.
 

Prevoz

Luštica Bay idealno je smještena u blizini tri međunarodna aerodroma povezana sa svim većim evropskim gradovima. Najbliži, međunarodni aerodrom Tivat (10km), udaljen je samo 15 minuta vožnje, a povezan je direktnim letovima sa Velikom Britanijom, Francuskom, Njemačkom, Danskom, Švedskom, Moskvom, Dubaijem i još mnogo drugih destinacija. Tu je i međunarodni aerodrom u Podgorici (90km) i međunarodni aerodrom Čilipi-Dubrovnik u Hrvatskoj (46km). Vožnja u Crnu Goru ili putovanje autobusom takođe je jednostavno uz brojne granične prelaze gdje Vas pasoš može biti provjeren i pečatiran.

Tokom Vašeg boravka u mogućnosti smo da organizujemo prevoz za razne izlete i obilaske. Postoji niz pouzdanih javnih autobuskih linija sa kartama koje se mogu kupiti prije putovanja ili u autobusu. Dostupna su i lokalna taksi vozila uz tarifu po kilometraži. Postoji i izbor privatnih agencija za automobile i rent a car kompanija. Preporučuje se da organizujete međunarodnu vozačku dozvolu iz svoje zemlje ukoliko planirate da koristite usluge iznajmljivanja vozila.

Luštica Bay sadrži stalke i skladišta za bicikle, kao i mrežu biciklističkih staza. Izvan grada nalaze se brojne planinske biciklističke staze. Međutim, glavni putevi uglavnom nemaju odvojene trake za bicikliste.

Željeznice Crne Gore pružaju dnevne vozne linije između Podgorice i Nikšica i iz južne stanice Bar do granice Republike Srbije.

Vremenska zona

UTC+01:00

Vize

Vize nisu potrebne za putnike iz bilo koje zemlje Evrope, Australije, Sjeverne Amerike i Južne Amerike (osim Bolivije, Gvajane i Francuske Gvajane).

ID

Po crnogorskom zakonu, morate uvijek nositi važeću formu lične isprave- vozačku dozvolu, pasoš ili ekvivalent.

Valuta

Lokalna valuta je evro. Bankomati su široko dostupni. Lokalni prodavci obično ne prihvataju kreditne kartice, preporučuju se novčanice manjeg iznosa. Imajte na umu da je nedelja neradan dan za većinu prodavaca.

Sezone

Turistička sezona traje od jula do avgusta. Maj do juna i septembar do oktobra su nešto slabije posjećeni, ali i dalje pružaju pregršt sunca. Skijaška sezona traje od novembra do aprila.

Weather

Crna Gora ima prosečno 240 dana sunca godišnje, sa vrućim ljetima u prosjeku 27.4ºC i hladnim zimama uključujući snijeg na planinama. Sezona plivanja obično prelazi 180 dana u godini.

TIVAT Weather today

Web sajtu Turističkog Saveza Crne Gore

Više informacijama možete naći na zvaničnom web sajtu Turističkog Saveza Crne Gore.

Reviews and Awards
Ostanite povezani


TIVAT Weather today